Poismuuttoilmoitus

Asukkaiden täytyy tehdä myös poismuuttoilmoitus isännöitsijälle ja/tai huoltoyhtiölle viimeistään huoneistosta pois muutettaessa.

Huoneiston avaimet, autopaikan avaimet yms.

Huoneiston avainten palautus ohjeistetaan ennen vuokrasopimuksen päättymistä lähetettävässä muuttoinfokirjeessä.

Muuttotarkastus

Huoneistossa tehdään muuttotarkastus huoneiston tyhjentymisen jälkeen. Muuttotarkastuksessa tarkastetaan, että huoneisto on muuttosiivousohjeiden mukaisesti siivottu, mahdollisesta astianpesukoneen vesi- ja viemäriliitäntöjen tulppauksesta huolehdittu ja että huoneistossa ei havaita mitään normaalista kulumisesta poikkeavaa.

Muuttosiivous, astianpesukoneen vesi- ja viemäriliitäntöjen tulppaus ja muut toimenpiteet

Vuokralaisen tulee huolehtia muuttosiivouksesta ennen poismuuttoa. Huoneiston täytyy olla sellaisessa kunnossa, että seuraava vuokralainen voi muuttaa siivoamatta sisään. Muuttosiivouksen jälkeen huoneistossa ei saa olla irtoroskia, tahroja tai pinttymiä. Kaikissa huoneissa tulee tehdä seuraavat toimenpiteet: kaikkien tavaroiden ja roskien poisvieminen asunnosta ja varastotiloista, ovien ja tarvittaessa seinien pyyhkiminen, lattioiden puhdistaminen, kaappien ja laatikostojen pyyhkiminen tarvittaessa, katkaisijoiden ja pistorasioiden sekä lattialistojen puhdistaminen ja ikkunoiden peseminen tarvittaessa.

Keittiössä tulee lisäksi puhdistaa uuni, liesi ja liesikupu/-tuuletin, uunin alusta ja tausta, jääkaappi ja pakastin sekä jääkaapin ja pakastimen alusta ja tausta sekä ilmanvaihtoventtiili. Jääkaappi ja pakastin tulee sulattaa, katkaista virta kylmälaitteista ja jättää ovet auki.

Mikäli vuokralaisen käytössä on ollut itse asennuttamansa astianpesukone, on huolehdittava astianpesukoneen vesi- ja viemäriliitäntöjen tulppauksesta asianmukaisesti käyttämällä tarvittaessa valtuutettua putkimiestä vuokralaisen kustannuksella. Tulppauksen laiminlyönti aiheuttaa vakavan vesivahinkovaaran.

WC:ssä/kylpyhuoneessa tulee pestä altaat, hanat ja wc-istuimet, pyyhkiä lattiat ja seinät ja puhdistaa ilmanvaihtoventtiili sekä lattiakaivo.

Irtaimistovarasto ja mahdollinen ulkovarasto on myös tyhjennettävä ja siivottava sekä muistettava jättää varaston ovi lukitsematta.

Muuttotavarat

Yhtiön jätehuolto kattaa ainoastaan normaalit asumisesta aiheutuneet jätekustannukset. Poismuuttotilanteessa vuokralaisen tulee omalla kustannuksellaan huolehtia poisheitettävien muuttotarvikkeiden asianmukaisesta hävityksestä kunnan jätemääräysten mukaisesti.

Näiden laiminlyömisestä yhtiölle aiheutuneet kustannukset voidaan vähentää vuokralaisen vakuudesta.

Vuokralaisen tulee myös tarkastaa, että kaikki vuokralaisen tavarat yleisistä tiloista esim. polkupyörät tulevat muuttokuormaan mukaan.