Asuinhuoneiston vuokrasopimuksen irtisanomisaika on vuokralaisen puolelta kalenterikuukausi, joka tarkoittaa sitä, että irtisanomisaika alkaa kulua sen kuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana vuokranantaja on vastaanottanut irtisanomisilmoituksen ja kestää kuukauden. Eli mikäli irtisanominen tulee vuokranantajan tietoon esim. heinäkuun 20.päivä, vuokrasuhde päättyy elokuun lopussa, mikäli taas irtisanominen tulee elokuun 2.päivä, vuokrasuhde päättyykin syyskuun lopussa. Eli sillä on merkitystä, minkä kuukauden aikana irtisanominen on tullut vuokranantajan tietoon.

Asuinhuoneiston vuokrasopimuksen irtisanomisaika on vuokranantajan puolelta kolme kuukautta, mikäli vuokrasopimus on kestänyt alle vuoden ja kuusi kuukautta, mikäli vuokrasopimus on kestänyt yli vuoden.

Liikehuoneiston vuokrasopimuksen irtisanomisaika löytyy vuokrasopimuksesta tai mikäli siitä ei ole vuokrasopimuksessa sovittu, silloin se on lain mukaan vuokranantajan puolelta kolme kalenterikuukautta ja vuokralaisen puolelta yksi kalenterikuukausi.